Inspiratie & Effecten

Wil je een prachtige foto op een originele manier laten printen en zorgen dat hij echt tot leven komt? Laat hem dan eens op plexiglas drukken. Door de effecten van plexiglas krijgt de foto een bijzondere uitstraling en wordt het een echte blikvanger in de ruimte waar je hem ophangt. Wanneer er licht op het glas valt, krijgt de foto steeds een ander effect, waardoor het bijzonder blijft om er naar te kijken. De foto is eenvoudig te bevestigen aan de wand. Als je nu bestelt, krijg je er een gratis ophangsysteem bij!

Formaten

Voor een foto op plexiglas kun je kiezen uit verschillende formaten. Zo heb je staande platen vanaf 20×30 centimeter tot en met 60×80 centimeter, liggende platen van 30×20 centimer tot en met 80×60 centimeter en vierkante platen van 30×30, 40×40 en 60×60 centimeter. De prijzen liggen tussen de € 19,95 en € 99,95. Voor alle prijzen zie het prijzenschema.

Effecten
Met het drukken van een foto op plexiglas kun je kiezen voor een aantal effecten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een foto in zijn geheel op het glas te laten drukken, maar kun je bijvoorbeeld ook een foto vrijstaand (laten) maken. Hierdoor krijg je meer diepte in het beeld. Wanneer je voor deze optie kiest, komt alleen dit deel van de afbeelding op het glas, door de rest van de plaat zie je dan de muur waar de plaat aan is bevestigd. Ook is het aan te raden te kiezen voor een foto met sterke kleurcontrasten. Deze foto’s komen op glas vaak het beste tot hun recht. Heldere en felle kleuren komen mooi uit bij verschillende lichtinvallen. Ook moet er rekening mee worden gehouden dat bij het afdrukken van foto op plexiglas geen wit wordt afgedrukt. Op een witte muur komt het glas dus meestal het beste tot zijn recht. Ook is het mogelijk om op de achterkant van de plaat een lamineerlaag aan te brengen. Hier worden vaak wel extra kosten voor gerekend. Voordeel is dan wel dat je de plaat aan elke kleur muur kunt ophangen.

Ophangen van de plaat

In de hoeken van de plexiglasplaat worden bij productie gaatjes geboord. Deze worden gebruikt om afstandhouders aan te bevestigen. De platen zelf zijn tussen de 3 en 6 mm dik. Door de afstandhouders komt de plaat 1,3 centimeter van de muur af te hangen. Dit is om het diepte-effect in de foto extra te benadrukken en geeft een prachtig effect. Het ruimtelijke effect dat deze techniek geeft, maakt foto op glas zo speciaal.

Onderhoud

Onderhoud van de plexiglas plaat is heel eenvoudig. De foto wordt aan de achterkant van de plaat gedrukt, waardoor de voorkant gewoon schoongemaakt kan worden met een vochtige doek. Op deze manier kan de foto nauwelijks beschadigen. Plexiglas is overigens een stuk sterker dan normaal glas, waardoor het niet snel breekt.